Εργασιακά: Πληροφορίες για υπαναχωρήσεις της τρόικας

Σε υπαναχωρήσεις σχετικά με τις αρχικές απαιτήσεις τους έχουν προχωρήσει οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα έχει υπαναχωρήσει στο χρόνο προειδοποίησης των απολύσεων και στο πλαφόν των 1800 ευρώ για τον υπολογισμό των μισθών πέραν των 12 αναφορικά με τις αποζημιώσεις.

Η προσπάθεια για να βρεθεί συμβιβασμός στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από χθες έχουν γίνει αρκετά βελτιωτικά βήματα σε σχέση με το αρχικό κείμενο της τρόικας στα εργασιακά ζητήματα, σημείωσε ο κ. Βρούτσης

«Συνεχίζεται η προσπάθεια ακόμα και σήμερα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για ακόμη θετικότερα βήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις από το πρωί βρίσκεται όμως και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Οι διαβουλεύσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι, οπότε ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει τηλεδιάσκεψεις με τους επικεφαλής της τρόικας μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στα εργασιακά.

Η κυβέρνηση θέλει πάσει θυσία να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να υπάρξει συμφωνία έως αύριο Πέμπτη οπότε συνεδριάζει η ομάδα εργασίας του Εurogroup.
Πηγή: skai.gr