Άκαρπη η συνάντηση πρατηριούχων - Στουρνάρα

Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των πρατηριούχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς η κυβέρνηση δεν δέχθηκε το αίτημά τους για αναστολή της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης παρά τα ισοδύναμα μέτρα που πρότειναν.

Οι βενζινοπώλες ζητούν συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων προτού ψηφιστεί ο νόμος και καλούν τα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα να μην προχωρήσουν σε παραλαβές και διάθεση πετρελαίου θέρμανσης.

Με τη διάταξη για εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης, εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί η τιμή του από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου 40% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Καυσίμων, Βαγγέλης Κώτσος, υποστήριξε ότι η εξομοίωση του φόρου δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο «από τη εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη».

Εκτίμησε ότι λόγω της μείωσης της κατανάλωσης τα έσοδα θα είναι πολύ λιγότερα, και επανέλαβε ότι εάν δε δοθούν πειστικές απαντήσεις κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ή εάν δεν πάρουν πίσω το μέτρο της εξομοίωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, «εμείς θα επιμείνουμε στις κινητοποιήσεις μας».
Πηγή: skai.gr