Η ΔΕΗ συστήνει επιτροπή για τα προσωπικά δεδομένα πελατών που γνωστοποίησε η ΓΕΝΟΠ

Επιτροπή διοικητικής ανάκρισης για να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες προσωπικά δεδομένα πελατών της επιχείρησης περιήλθαν σε γνώση μη αρμοδίων και τελικά γνωστοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, συστήνει η ΔΕΗ.

Γίνεται προκείμενου να διαπιστωθεί πως οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια που αποτελεί παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού της ΔΕΗ.

Απαντώντας στο θέμα της ασφάλειας του πληροφοριακού συστήματος, η ΔΕΗ σε επίσημη ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι, πρόσβαση στα δεδομένα έχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι και μόνο στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους.

Όσον αφορά στην υπόθεση με τους λογαριασμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φωτόπουλος, μεταξύ των οποίων και ο λογαριασμός του ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι τα μόνα έγκυρα στοιχεία είναι αυτά που γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους πελάτες και μόνο σε αυτούς.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση χωρίς πραγματική βάση, κακόβουλη και ύποπτη, επισημαίνοντας ότι κατέβαλε μέχρι κεραίας το τέλος ακίνητων.

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα σε ανακοίνωσή τους επίσης τονίζουν ότι κατέβαλαν κανονικά το έκτακτο ειδικό τέλος τόσο για το 2011 όσο και για το 2012 όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, όπως αυτό συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ . «Διαθέτουμε – συμπληρώνεται στην ανακοίνωση - όλα τα ακριβή αντίγραφα των εξοφλημένων λογαριασμών της ΔΕΗ, όπου και περιλαμβάνεται το ανωτέρω τέλος».
Πηγή: skai.gr