Ένταση στο κέντρο της Αθήνας με προσαγωγές και συλλήψεις

Πετροπόλεμος, ρίψεις κρότου λάμψης και χημικών σημειώνεται στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και της Πανεπιστημίου. Αστυνομικές δυνάμεις απωθούν διαδηλωτές προς τα Προπύλαια.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 συλλήψεις και 193 προσαγωγές, μία εκ των οποίων αφορά άτομο που ήταν ύποπτο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».  

Οι αρχές υπολογίζουν περίπου 40.000 διαδηλωτές στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, ενώ συνεχίζεται η προσέλευση διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, όπου συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, περίπου 80.000 άτομα.

Νωρίτερα στο Σύνταγμα διαδηλωτές έκαψαν σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, κοντά στο φράκτη της αστυνομίας περιμετρικά της Βουλής. 

Παράλληλα, ένταση σημειώθηκε και έξω από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν επί της Μεσογείων, όπου εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί προκείμενου να διαμαρτυρηθούν,την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή της Άγκελα Μέρκελ.

Ακόμα, ένας άνδρας προσήχθη όταν πλησίασε το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας κρατώντας πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

Πρωτοφανή μέτρα

Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί.

Με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύεται έως τις 10 το βράδυ κάθε δημόσια συνάθροιση από την Βασ. Σοφίας έως την Κατεχάκη και από την Ευφρονίου, στα όρια του Ζωγράφου, έως το Καλλιμάρμαρο, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη, όπως και οι στάσεις του τραμ σε Σύνταγμα και Ζάππειο.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται κάθε συνάθροιση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - Λεωφόρους:

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Πηγή: skai.gr