Κλείσιμο

Στασινόπουλος: «Ποτέ ο Διώτης δε με ενημέρωσε για τη λίστα Λαγκάρντ»

Αιχμές κατά του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, άφησε ο νυν γραμματέας Στέλιος Στασινόπουλος. Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε ότι ποτέ ο κ. Διώτης δεν τον είχε ενημερώσει για τη λίστα. Παράλληλα είπε ότι παρέλαβε «φλασάκι» και ένα διαβιβαστικό εμπιστευτικό έγγραφο από τον κ. Κανελλόπουλο, διευθυντή οργάνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ ενημέρωσε τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος του ζήτησε το φάκελο.

«Δε βλέπω κάποιο νομικό λόγο που να μην μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ» τόνισε από την πλευρά του ο πρώην γγ του ΣΔΟΕ Σπύρος Κλαδάς μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Επισήμανε πως άτυπη παράδοση αρχείου δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ και δεν θα μπορούσε να γίνει σε μία κυβέρνηση, όπου ο υπουργός Οικονομικών φέρει τόσο βαριά καθήκοντα. Επίσης ο κ. Κλαδάς τόνισε πως «δεν μπορείς να μην κάνεις έλεγχο όταν έχεις στα χέρια σου τη λίστα, καθώς είναι πληροφοριακό στοιχείο».

Εν τω μεταξύ, την κλήση για κατάθεση των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φίλιππου Σαχινίδη, καθώς και του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ». Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει επιστολή στην επιτροπή με την οποία ζητούσε ο ίδιος την κλήση του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Στην επιστολή του – μεταξύ άλλων – ο κ. Βενιζέλος κρίνει πως θα ήταν χρήσιμη για το έργο της επιτροπής η ενημέρωση της απευθείας από τον ίδιο ως πρώην υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για όσα γνωρίζει από την περίοδο της θητείας του στο ΥΠΟΙΚ για το θέμα.
Πηγή: skai.gr