Κλείσιμο

«Να τεθούν όροι για τα ενεχυροδανειστήρια»

Να θέσει το κράτος το νομικό πλαίσιο για τα ενεχυροδανειστήρια ζήτησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

Όπως είπε, λόγω κρίσης τέτοιες επιχειρήσεις ανθούν. Σημείωσε ότι πρέπει να λειτουργούν με σεβασμό προς τον πολίτη και όχι με όρους τοκογλυφίας.
Η κα. Γιαννακάκη τόνισε ότι κατά τους σχετικούς ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια έχουν γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις δικογραφίες και έχουν κινηθεί οι αυτόφωρες διαδικασίες.

Η κα. Γιαννακάκη και ο Σπύρος Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης, έχουν κάνει ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Ζερβέας, Συνήγορος του Καταναλωτή ζήτησε επίσης να τεθούν όροι για τη λειτουργία τους. Όπως είπε ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει ήδη διαβιβάσει καταγγελίες στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να επιβληθούν τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 175 ενεχυροδανειστήρια και 97 επιχειρήσεις αργυραμοιβών έκαναν έναρξη εργασιών ως τις 31/7. Έχουν ελεγχθεί τα 100 και έχει στο 50% βρέθηκαν παραβάσεις.

Δείτε ΕΔΩ το πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή
Πηγή: skai.gr