Επίσκεψη Μέρκελ: Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές και βατραχάνθρωποι

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αθήνα, ενόψει της αυριανής επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό, λόγω των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ της Δευτέρας.

Επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και από την περιφέρεια, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα περιστατικό έντασης κοντά στην περιοχή που θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, από το βράδυ θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στις οδούς Καραολή Δημητρίου και Υψηλάντου που βρίσκεται η γερμανική πρεσβεία.

Από νωρίς πρωί της Τρίτης έξω από το Κοινοβούλιο θα τοποθετηθούν κάγκελα ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας θα υπάρχει ατσαλένιος φράχτης. Σε ετοιμότητα αναμένεται να είναι και οι υδροφόρες για τυχόν επεισόδια.

Γύρω από το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σκάφη του λιμενικού και βατραχάνθρωποι, σε περίπτωση που η αυτοκινητοπομπή περάσει από την παραλιακή.

Κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή της γερμανίδας καγκελάριου θα υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ άνδρες της τροχαίας θα κόβουν την κυκλοφορία λίγα λεπτά πριν περάσει η αυτοκινητοπομπή.

Επίσης θα υπάρχουν εισαγγελείς στα δύο κέντρα επιχειρήσεων σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί της Κατεχάκη, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και προσαγωγές.
Πηγή: skai.gr