Εντολή Πεπόνη για διερεύνηση των επιχορηγήσεων σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

Να διερευνηθεί η νομιμότητα επιχορηγήσεων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2007-2011 στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, μετά από αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαξιμου Χαρακόπουλου.

Ο κ. Πεπόνης ζήτησε παράλληλα να διερευνηθεί η ύπαρξη ή όχι διαχειριστικού ελέγχου όλα αυτά τα χρόνια.

Στο έγγραφο που είχε αποστείλει την Τετάρτη ο υπουργός, αναφέρεται ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν στις εν λόγω οργανώσεις έχουν εγκριθεί χωρίς ουδέποτε να έχουν ελεγχθεί.

Για αυτούς τους λόγους ζητείται αναδρομικός έλεγχος σε βάθος πενταετίας.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας ο ΣΥΝ, χαρακτήρισε «μνημείο πολιτικής υποκρισίας της τροϊκανής συγκυβέρνησης» την επείγουσα διενέργεια διαχειριστικού έλεγχου σε βάθος πενταετίας στις παραπάνω αγροτικές οργανώσεις, ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο ΣΥΝ συμπληρώνει ότι «τα μνημονιακά κόμματα δεν νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά ούτε ηθικά, στο όνομα μιας δήθεν «κάθαρσης» με πυροτεχνήματα για εσωτερική εκτόνωση και ως προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ολοκληρωτική μνημονιακή επίθεση και στους αγρότες, να επιχειρούν να αποσείσουν από πάνω τους τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν για την απαξίωση και τη διάλυση κάθε συλλογικής μορφής οργάνωσης στον αγροτικό χώρο. Απαιτούμε τον πλήρη, ουσιαστικό και μόνιμο έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του».
Πηγή: skai.gr