Γ. Μυλόπουλος: Να βγουν όλα στο φως, διασύρεται το ΑΠΘ

Η συνέντευξη Τύπου ζωντανά ΕΔΩ

«Έχουμε διακαή πόθο να βγουν όλα στο φως σήμερα με το φως της πανσελήνου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πλήττεται και διασύρεται», τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μυλόπουλος
χαρακτήρισε ως διαστρεβλωμένο και ανακριβές το δημοσίευμα περί διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου, υποστηρίζοντας ότι ήταν αποσπασματικά και επιλεκτικά τα στοιχεία για τις δαπάνες.

Ο πρύτανης είπε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας έχουν ελεγχθεί διεξοδικά από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και έχουν την ομόφωνη έγκριση της Συγκλήτου.

«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη. Υπάρχουν τουαλέτες στον όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Συγκλήτου στο κτίριο της διοίκησης» είπε ο κ. Μυλόπουλος για το θέμα με την «πρυτανική τουαλέτα» που δημοσιεύτηκε.

Για το ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που διατέθηκε για την κατασκευή της κατασκήνωσης του ΑΠΘ, ο πρύτανης είπε ότι ήταν συμβατικές υποχρεώσεις που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση και έπρεπε να εξοφληθούν.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, που έχει ζητήσει πλήρη διαχειριστικό έλεγχο των δαπανών του Πανεπιστημίου από οικονομικούς επιθεωρητές.
Πηγή: skai.gr