Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος περί (επιδομάτων) τυφλότητας

Το 30 με 40% υπερβαίνουν τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ προανήγγειλε ελέγχους ανά γεωγραφική περιοχή.

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Σπυρόπουλος, αρμόδιο κλιμάκιο του ΙΚΑ μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Χίο για να εξετάσει τους πρώτους 100 δικαιούχους επιδομάτων τυφλότητας.

«Τριακόσια εξήντα τέσσερα επιδόματα τυφλότητας εξετάζονται στη Χίο, υπήρχαν καταγγελίες επώνυμες και ανώνυμες. Το ποσοστό ήταν πάνω από το μέσο όρο και υποχρεωθήκαμε να επανεξετάσουμε τα επιδόματα» δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλός.

«Δεν ξέρουμε την έκταση του φαινομένου, βλέπουμε ανά γεωγραφική περιοχή. Κάθε περιοχή που υπερβαίνει το εθνικό μέσο όρο θα εξετάζεται» τόνισε.

Ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αρχίσει να επιστρέφουν εθελοντικά χρήματα από μαϊμού επιδόματα, ενώ αναγνώρισε ότι τα όποια κυκλώματα αξιοποιούσαν αδυναμίες του Ιδρύματος.
Όσον αφορά το γιατί γίνεται νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, τόνισε ότι η προηγούμενη είχε κάποια κενά, και ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να προσκομίζουν και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας