Γ. Καμίνης: Κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ στην Αθήνα

Πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας χρηματοδοτούμενο απευθείας από κοινοτικούς πόρους μέσω του ΕΣΠΑ εξήγγειλε την Τετάρτη ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια απολογισμού δράσης του 18μηνου της θητείας του.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, μετά το σύμφωνο συνεργασίας που έχει υπογράφει με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει κονδύλια από το ΕΣΠΑ μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Έργων, όπως ονομάζεται πλέον η αναβαθμισμένη αναπτυξιακή πορεία του δήμου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η στήριξη της Αθήνας θα κινηθεί σε πέντε άξονες: ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αναζωογόνηση του αστικού ιστού διαχείριση της κοινωνικής κρίσης και διασφάλιση της εφαρμογής και βιωσιμότητας του ίδιου του προγράμματος.

«Ήδη εντός
του μήνα δημοπρατούνται έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ» σχολίασε ο δήμαρχος. Αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 120 εκατ. ευρώ ενώ στόχος του δήμους είναι η εφαρμογή 10ετούς προγράμματος με χρηματοδότηση απευθείας από την Κομισιόν με 1,5 δισ. ευρώ. Μέσω ΕΣΠΑ –αν προκύψει ανάγκη- ενδέχεται να καλυφθούν και κάποιες από τις ανάγκες των παιδικών σταθμών, που σήμερα φιλοξενούν περισσότερα από 5.500 παιδάκια. Αναφερόμενος στα προγράμματα που ετοιμάζονται συνολικά για την αναβάθμιση της πόλης, ο κ. Καμίνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θα δείτε και θα τρίβετε τα μάτια σας».
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή