Κλείσιμο

Εικόνα εγκατάλειψης στο παραλιακό μέτωπο

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας. Η Αθήνα, από τις λίγες πόλεις στην Ευρώπη που έχει το προνόμιο να βρέχεται και από τα ανατολικά και από τα δυτικά από θάλασσα, δυστυχώς δεν μπορεί να αξιοποιήσει την παραλία της, προκειμένου και οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, αλλά και τα ολυμπιακά ακίνητα να αξιοποιηθούν δίνοντας χρήματα στο δημόσιο. Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις η περιοχή του παλαιού Φαλήρου, όπου ιδιώτες και δήμος συμπράττουν και δημιουργούν μία διαφορετική εικόνα.

Η μαρίνα Φλοίσβου αποδίδει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, ενώ σε έναν χώρο 80 στρεμμάτων δημιουργήθηκε από τον δήμο ένας σύγχρονος παιδότοπος ανοιχτός προς όλους τους πολίτες.

Η συνολική αξιοποίηση από επενδύτες του παραλιακού μετώπου θα ήταν η ποιο σοβαρή λύση σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

«Το γεγονός ότι το παραλιακό μέτωπο δεν αξιοποιείται σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι με κοντόφθαλμες αντιλήψεις ή με πολιτικά βιώματα... Δεν μπορώ να φανταστώ αν κάτι δεν μπορεί να κάνει ο δήμος, το κράτος, γιατί να μην το δίνει για αξιοποίηση και να βγάζει χρήματα από την εκμετάλλευση» τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Η κυβέρνηση πάντως θέτει στις προτεραιότητες της το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας πού, ποιος ξέρει, μπορεί να αποτελέσει το χαμένο Ελ Ντοράντο της πρωτεύουσας...
Πηγή: skai.gr