Κλείσιμο

«Ελπίδα» για τους εμπόρους οι θερινές εκπτώσεις

Στις θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 31 Αυγούστου προσβλέπουν οι έμποροι για περιορισμό των απωλειών που υφίσταται ο τζίρος τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, πολλά καταστήματα διενεργούν ήδη προσφορές που φτάνουν ή και ξεπερνούν το 50% ενώ κάποιες λιανεμπορικές αλυσίδες άρχισαν τις λεγόμενες προεκπτώσεις.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο τζίρος στο λιανεμπόριο υποχώρησε τον Απρίλιο του 2012 κατά 13,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης ο τζίρος υποχώρησε κατά 25,8% σε ετήσια βάση.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


Στο μεταξύ, επ' ευκαιρία της έναρξης διενέργειας των θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, που θα λήξουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τα μέλη της.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση.

Σημειώνει ακόμα ότι οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι εκπτώσεις αποτελούν μία ανάσα μέσα στην βαθύτατη κρίση και καλεί τους έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο και τους διαβεβαιώνει ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων.
Πηγή: skai.gr