Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην Αττική

Εξαφανισμένοι είναι σήμερα οι αρμόδιοι της ΕΥΔΑΠ, την ίδια ώρα που δεκάδες περιοχές στην Αττική παραμένουν χωρίς νερό. Χιλιάδες αγανακτισμένοι και οργισμένοι κάτοικοι της Αττικής προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Και σήμερα η ΕΥΔΑΠ προκαλώντας το κοινό αίσθημα αποδίδει τα προβλήματα υδροδότησης στην υπερκατανάλωση, η οποία - όπως ισχυρίζεται - ξεπέρασε ακόμη και την περίοδο καύσωνα, ενώ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού.
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΔΑΠ αρνούνται να ενημερώσουν μέσω του ΣΚΑΙ τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αιτιολογία ότι συσκέπτονται.
Προβλήματα ύδρευσης αντιμετωπίζουν συνοικίες στους δήμους Κηφισιάς, Ηλιούπολης, Πετρούπολης, Βύρωνα, Νέας Σμύρνης, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Μπραχαμίου, Χολαργού, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου. Στη Νέα Ιωνία οι βρύσες βγάζουν λάσπη. Χωρίς νερό και στη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα, τον Γέρακα.
Την ίδια ώρα παραμένουν στην Ανατολική Αττική τα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ο δήμαρχος της Νέας Μάκρης Ιορδάνης Λουίζος έκανε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ να αποσταλούν στην περιοχή συνεργεία της ΔΕΗ, καθώς το ρεύμα έχει κοπεί για περισσότερες από 60 ώρες!
Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, η Λεωφόρος Διονύσου, από το γήπεδο Διονύσου προς Αγιο Πέτρο και Μαραθώνα και η επαρχιακή Φυλής, προς Δερβενοχώρια.
Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στη λεωφόρο Μαραθώνος από Πικέρμι έως Ραφήνα και Νέα Μάκρη, και στη λεωφόρο Πάρνηθας, από τις ταβέρνες μέχρι το τελεφερίκ.
Ωστόσο, λόγω του παγετού, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα και σε άλλους οδικούς άξονες. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Πηγή: skai.gr