Κλείσιμο

Τα πάνω κάτω στην εφαρμογή του νόμου πλαίσιο για τα πανεπιστήμια

Ανατροπή των δεδομένων στο νέο νόμο πλαίσιο προκαλούν οι αλλαγές που προωθεί ο νέος Υπουργός Παιδείας. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης δίνει πλέον τη δυνατότητα στα ανώτατα ιδρύματα, όπως και παλαιοτέρα μέσω των Συγκλήτων, να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους αποσυνδέοντας ουσιαστικά τη χρηματοδότηση από την εφαρμογή του νόμου.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα υλοποιηθεί μόνο για τη φετινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση σύνδεση της χρηματοδότησης με την εφαρμογή του νόμου είχε στηρίξει από την αρχή η Άννα Διαμαντοπούλου.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά επίσης στη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής από πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου, της οποίας τα μέλη έως τις 15 Μαίου θα μελετήσουν τυχόν βελτιώσεις του νόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρυτάνεις έχουν ήδη προτείνει αλλαγή του τρόπου εκλογής των συμβουλίων διοίκησης, όχι από οργανωτική επιτροπή, όπως ισχύει σήμερα, αλλά μέσα από τον μηχανισμό των πανεπιστημίων, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας τους.

Όσον αφορά την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως οι μαθητές που τώρα πηγαίνουν στην Α΄ Λυκείου θα δώσουν τελικά εξετάσεις με το ισχύον σύστημα και οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν από την ερχόμενη κυβέρνηση.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος