Γ. Καμίνης: «Άνδρο παρανομίας» τα πανεπιστήμια

«Άνδρο παρανομίας» χαρακτήρισε τα πανεπιστήμια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ημερίδα του ΕΒΕΑ για το κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η πόλη δεν θα ησυχάσει αν δεν σταματήσουν να είναι ορμητήρια καταστροφής της». Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στις πρυτανικές αρχές.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Ανδρέας Ψυχάρης πρότεινε να μεταφερθούν στα Ολυμπιακά Ακίνητα του Φαληρικού Δέλτα η Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Με την άποψη αυτή διαφώνησε η Κατερίνα Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε Δημήτρης Ζαφειριάδης από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Ο κ. Ζαφειριάδης είπε ότι αν θα γίνει κάτι τέτοιο θα είναι για λόγους πολεοδομικούς και λειτουργικούς της πόλης και όχι γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η αστυνομία την κατάσταση στο κέντρο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε ότι «οποίο κόμμα βάλει μια τάξη στο κέντρο θα βγει κερδισμένο.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος επανέλαβε την πρόταση όλες οι διαδηλώσεις να γίνονται από μια λωρίδα κυκλοφορίας, εκτός από αυτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Όλοι οι ομιλητές επέρριψαν ευθύνες στην Αριστερά, όχι μόνο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο, αλλά και για τους αποκλεισμούς αεροδρομίων λιμανιών και αρχαιολογικών χωρών.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης