Ανθρωποκυνηγητό στην Καλλιθέα μπροστά στα μάτια περαστικών

Mάχη μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών σημειώθηκε το πρωί σε δρόμο της Καλλιθέας.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είδαν δύο άτομα στη συμβολή των οδών Θησέως και Βρισηίδος, τα οποία φορούσαν περούκες. Προσπάθησαν να τους ελέγξουν, αλλά οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη σε κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο πρώτος ύποπτος συνελήφθη σχεδόν αμέσως ενώ ο δεύτερος κατάφερε προς στιγμήν να διαφύγει, καθώς κρύφτηκε σε μία πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Λυκούργου.

Εκεί ο ληστής έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος των αστυνομικών με συνέπεια να τραυματίσει έναν από τους αστυνομικούς στο πόδι. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο δράστης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο κακοποιοί θα επιχειρούσαν ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας ή σε ΕΛΤΑ της περιοχής.

11 κλοπές κάθε μία ώρα

Τρομακτική είναι η αύξηση στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια, η οποία πλέον ανέρχεται στο 115%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές ή διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ κάθε δύο ημέρες σημειώνεται μία ανθρωποκτονία.

Ιδιαίτερα οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται με κίνητρο τη ληστεία έχουν αυξηθεί κατά 87% και τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τις Αρχές ιδίως στις ένοπλες ληστείες, το ποσοστό των αλλοδαπών δραστών ανέρχεται στο 55%.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε επιπλέον ενίσχυση στην ομάδα ΔΙΑΣ με 195 νέους αστυνομικούς -ειδικούς φρουρούς-, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.


Την περασμένη Παρασκευή επιχειρούσαν 341 Ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ από σήμερα 373. Επίσης τις ίδιες ώρες:
- 86 ομάδες θα πραγματοποιούν περιπολίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής
- 80 ομάδες θα περιπολούν σε όλη τη Δυτική Αττική
- 47 ομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά
- 50 ομάδες θα περιπολούν στην Νοτιοανατολική Αττική
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του υπουργείου "η ενέργεια κρίθηκε απαραίτητη μετά την αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, της ΔΙΑΣ για ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης".
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής