Συνελήφθη αγγειοχειρουργός του «Λαϊκού» για δωροδοκία

Για παθητική δωροδοκία συνελήφθη σήμερα 52χρονος αγγειοχειρουργός του «Λαϊκού» Νοσοκομείου, ο οποίος απαίτησε «φακελάκι» από συγγενείς ηλικιωμένου ασθενούς που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν τα παιδιά του 82χρονου ασθενούς στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο αγγειοχειρουργός απαίτησε χρηματικό ποσό, ενώ έκανε «εικονική» εισαγωγή στον ασθενή πέντε μέρες πριν την κανονική.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε, πέρα από το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που του είχε αρχικά δοθεί ως «φακελάκι» από τα παιδιά του ηλικιωμένου ασθενούς, αντίστοιχο ποσό, το οποίο θα παραλάμβανε μετά την κοπή των ραμμάτων του 82χρονου.

Σήμερα, Τετάρτη, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του αγγειοχειρουργού στο «Λαϊκό», οι συγγενείς του ασθενούς παρέδωσαν στο γιατρό το ποσό των 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο 52χρονος γιατρός συνελήφθη για να οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση.
Πηγή: skai.gr