Μέλη της ΡΑΕ καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα Αθηνών

To κτίριο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην Πειραιώς απέκλεισαν συμβολικά το πρωί μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην ανάκληση της λειτουργίας των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Εν τω μεταξύ, με τις κατηγορίες της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας κατά της ΔΕΗ και του ελληνικού δημοσίου, καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα Αθηνών τα μέλη της ΡΑΕ και του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και οι δύο αρχές φέρονται ότι με τις αποφάσεις τους επέτρεψαν στους δύο εναλλακτικούς παρόχους (Εnerga και Hellas Power), να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 80 εκ ευρώ.

Ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων φέρονται και οι πρώην μεγαλομέτοχοι των εταιρειών,

«Με πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και με παρέμβαση της ΔΕΗ και της ΡΑΕ, η αγορά οδηγήθηκε σε κλείσιμο προκειμένου να εξυπηρεθούν άλλα οικονομικά συμφέροντα» απαντούν οι δύο εταιρίες και μιλούν για στρεβλώσεις στην αγορά, παρανομίες και παρατυπίες.

Οι δύο εταιρίες διεκδικούν με αγωγές από το ελληνικό δημόσιο πάνω από 340 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα μέλη της εμφανίζονται δυσαρεστημένα, ενώ επισημαίνουν ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει την αγορά ενέργειας.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης