Κλείσιμο

Ανοίγει η αυλαία για το πατρινό Καρναβάλι

Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, το Καρναβάλι με εκδηλώσεις που αρχίζουν από το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ. Ειδικότερα, μικροί και μεγάλοι θα πάρουν μέρος σε μία υπαίθρια γιορτή, που αναμένεται να αναστατώσει ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, καλλιτέχνες δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας κέφι, ζωντάνια και χαρά. ενώ η παιδική καρναβαλούπολη περιμένει του μικρούς καρναβαλιστές. Παράλληλα την ίδια ώρα στους πεζόδρομους του κέντρου και στην πλατεία Γεωργίου θα ξεδιπλώνονται οι δράσεις από φορείς, συλλόγους, ομάδες, σχολές και πληρώματα. του «κρυμμένου θησαυρού».

Στις 14.00 το μεσημέρι ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου, όπου και θα κάνει την εντυπωσιακή εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα «The Burger Project».

Στις 19.00 το απόγευμα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» θα κάνουν την δική τους παρέλαση, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Όλγας. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου, όπου οι καρναβαλιστές θα παρουσιάσουν δρώμενα, υποσχόμενοι πολλές εκπλήξεις.
Πηγή: Ηλίας Κάνιστρας, Πάτρα