Εκλεβαν μηχανήματα έργου και τα ανακύκλωναν

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, τετραμελής εγκληματική ομάδα που δρούσε σε περιοχές της Ευβοίας, Βοιωτίας και Αττικής, ενώ εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα έξι  περιπτώσεις κλοπών και μία  περίπτωση υπεξαίρεσης οχημάτων – μηχανημάτων έργων.

Συνελήφθησαν χθες  στην περιοχή της Χαλκίδας, δυο Ελληνες ηλικίας  24και 17 ετών, ενώ επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δυο ακόμη ατομα ηλικίας 45 και 69 ετών, κατηγορούμενοι για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής,  διάθεσης προϊόντων .

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εντόπισαν τον 24χρονο και τον 17χρονο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στα ΚΤΕΛ Ευβοίας, να βρίσκονται εντός Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, χωρίς να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε εισαχθεί στη χώρα χωρίς να έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί για να τεθεί στην κυκλοφορία νόμιμα.

Πλησίον των δραστών και του παραπάνω οχήματος βρέθηκε και άλλο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, είχε πάρει ο 45χρονος δράστης από μάντρα εμπορίας αυτοκινήτων στη Κόρινθο, ιδιοκτησίας 54χρονου , προ 3μηνου περίπου, για να το δοκιμάσει με σκοπό να το αγοράσει, πλην όμως το ιδιοποιήθηκε παράνομα.

Στο όχημα αυτό ήταν φορτωμένο ένα μηχάνημα έργων τύπου « BOBCAT », ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκίδας, το οποίο λίγη ώρα πριν είχαν αφαιρέσει ο 24χρονος και ο 17χρονος από χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, που βρίσκεται στη Νέα Αρτάκη και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πινακίδες Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας 32χρονης , το οποίο, όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει, κατά το τελευταίο δίμηνο, από συνεργείο επισκευής οχημάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας.

Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τετραμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε, προ τετραμήνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος. Επιπλέον διαπιστώθηκε η διάπραξη των παρακάτω κλοπών:

  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργου – οδοστρωτήρα από την 85η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, πλησίον εργοταξίου, πριν από ένα μήνα περίπου.
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργου - κομπρεσέρ (ρυμουλκούμενο) από την περιοχή της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας.
  • Κλοπή Ι.Χ. φορτηγού τετραξονικού αυτοκίνητου από εργοτάξιο στην 44η χ/θ Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 04-01-2012
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργων τύπου « BOBCAT » από τη περιοχή Λιαννής Άμμου Χαλκίδας το χρονικό διάστημα από 19-12-2011 έως 20-12-2012

Σύμφωνα με την μεθοδολογία των δραστών, όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα παρέδιδαν στο τέταρτο μέλος της ομάδας, τον 69χρονο, ο οποίος διατηρεί εταιρεία ανακύκλωσης στη Βοιωτία, με παράρτημα στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, όπου άμεσα μετατρέπονταν σε σίδερα «ΣΚΡΑΠ», προκειμένου να μη γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους.

Επίσης στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και τιμολόγιο πώλησης - ζυγολόγιο, με ημερομηνία σύνταξης 12-01-2012, ποσότητας (5.000) κιλών σιδήρου της παραπάνω εταιρείας ανακύκλωσης, με στοιχεία πελάτη τον 24χρονο δράστη.

Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας. Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που ο 45χρονος είχε υπεξαιρέσει από τη μάντρα αυτοκινήτων στην Κόρινθο, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και το μηχάνημα έργων « BOBCAT » που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων στη Νέα Αρτάκη, αποδόθηκε στο Δήμο Χαλκίδας.

Πηγή: skai.gr