Κλείσιμο

Καιρικό: Αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Φλώρινας, στον ορεινό όγκο Καστοριάς και Γρεβενών και στο νομό Πέλλας, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Αναλυτικά οι δρόμοι που χρειάζονται αντιολισθητικές  αλυσίδες ΕΔΩ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές στο νομό Κοζάνης.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά, λόγω των ισχυρών ανεμών που πνέουν στα πελάγη.

Κλειστό είναι το Ρίο Αντίρριο και τα περισσότερα πορθμεία δεν εκτελούν δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί 122 κλήσεις από Γλυφάδα και βόρεια προάστια για κοπές δέντρων και αλλα προβλήματα και 20 κλήσεις στο νομό Ηλείας.

Εντωμεταξύ, το Σάββατο στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού τον Έβρο, καθώς ανοίγουν τα φράγματα από τη Σόφια και αναμένεται εισροή υδάτων στη χώρα μας.

Το Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από τα δυτικά και εξασθένηση των ανεμών. Ωστόσο η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά σ' ολόκληρη τη χώρα.

Τοπικές βροχές και λίγα χιονιά αναμένονται στα βόρεια ορεινά στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση. Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι. Από -1 έναν έως 5 βαθμούς η θερμοκρασία.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και ισχυρός παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Πηγή: skai.gr