Στη ΓΑΔΑ ο ηγούμενος Εφραίμ

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) οδηγήθηκε την Τρίτη το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ, μετά την Εισαγγελία Εφετών, όπου παρουσιάσθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο Εφραίμ οδηγήθηκε στο Εφετείο για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα διανυκτερεύσει.

Έξω από το Εφετείο συγκεντρώθηκαν πιστοί για να του συμπαρασταθούν, καθώς μέσω διαδικτυακών χριστιανικών σελίδων καλούνται «όσοι αγαπούν τον γέροντα» να βρίσκονται εκεί. Ακολούθησε νέα ημίωρη συγκέντρωση έξω απο τη ΓΑΔΑ.

Το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι συνήγοροί του αναμένουν την καθαρογραφή της απόφασης για την προφυλάκισή του κι αμέσως μετά θα υποβάλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αντί να κρατηθεί προσωρινά. «Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος Εφραίμ σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Νίκος Παπαδημητρίου χαρακτήρισε σκληρό μέτρο το να προφυλακίζεις έναν μοναχό, καθώς δεν πρόκειται για εγκληματία. Επισήμανε ότι αντ' αυτού θα μπορούσαν να του επιβάλλουν περιοριστικούς όρους.

Εν τω μεταξύ, αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης Εφραίμ κρατάει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «ουδέποτε παρενέβη, ούτε θα παρέμβει σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης». 

Την αναγκαιότητα της κράτησης του ηγούμενου αμφισβητεί σε ανακοίνωση του και ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Γιάννης Αδαμόπουλος.

Την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Όπως είπε, ο κ. Πεταλωτής, στήριξε την πολιτική σταδιοδρομία στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Για πολιτικές προεκτάσεις στην κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ από τις αρχές έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θανάσης Πλεύρης.
Πηγή: skai.gr