Κλείσιμο

Ι. Κονιδάρης για Εφραίμ: Εξαντλήθηκε κάθε όριο αυστηρότητας

Δήλωση στο Νίκο Παπαχρήστου. Αναλυτικά στο Amen.gr

«Η επιβολή της προσωρινής κράτησης στον ηγούμενο Εφραίμ αποτελεί το πλέον επαχθές από τα προβλεπόμενα στο νόμο μέτρα που μπορούν να επιβληθούν σε πρόσωπο που κατηγορείται για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων και για το οποίο μέχρι την οριστική και τελεσίδικη απόφαση επί της υποθέσεως του, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κονιδάρης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Ο κ. Κονιδάρης έκανε λόγο για εξάντληση κάθε ορίου αυστηρότητας από την πλευρά του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, επισημαίνοντας ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλείται να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

«Ο Αρχιμανδρίτης κύριος Εφραίμ καλείται να ανέλθει τον Γολγοθά του καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Είναι χρέος του και θα το πράξει, ακριβώς σήμερα που η Χριστιανοσύνη εορτάζει την Γέννηση του Θεανθρώπου, τη Γέννηση δηλαδή της Αγάπης και της Ελπίδας», καταλήγει ο κ. Κονιδάρης.
Πηγή: skai.gr