ΑΕΙ: Ενδέχεται να πάρουν μόνο το 50% των κονδυλίων του 2011

Μόνο το 50% των κονδυλίων που τους οφείλονται από το 2011 είναι πιθανόν να λάβουν τα πανεπιστήμια στην αρχή του νέου έτους, ενώ το συνολικό ποσό θα εκταμιευθεί όταν τα ιδρύματα εφαρμόσουν πλήρως τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2012 σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Παιδείας «κερδίζει χρόνο» αναζητώντας τη χρυσή τομή για να λήξει η διελκυστίνδα υπουργείου ΑΕΙ για την εφαρμογή του νόμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νόμο έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν εκλέξει τα 15μελή Συμβούλια Ιδρύματος (Σ.Ι.) τα οποία είναι αρμόδια για να εγκριίνουν τον προϋπολογισμό κάθε ΑΕΙ. Όμως έως τώρα σε κανένα πανεπιστήμιο δεν έχουν προγραμματιστεί εκλογές για τους οκτώ πανεπιστημιακούς που θα αποτελέσουν τα πρώτα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου, ενώ στα δύο ΑΕΙ που είχαν προγραμματιστεί (στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τις 19/12 και στο ΑΠΘ για τις 20/12) τελικά οι εκλογές αναβλήθηκα διότι το Πρυτανικό Συμβούλιο δεν επικύρωσε εντός των προθεσμιών τους εκλογικούς καταλόγους.
Πηγή: skai.gr