Κλείσιμο

Φθηνότερο βρεφικό γάλα και από τα σούπερ μάρκετ

Και από τα σούπερ μάρκετ, και μάλιστα με τιμή έως και 20% χαμηλότερη, θα διατίθεται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι κκ Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η «η συμφωνία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας», ενώ παραδέχθηκε ότι η μέχρι σήμερα απαγόρευση πώλησης του γάλακτος πέραν των φαρμακείων δεν ήταν σωστή επιλογή.

Για «δωράκι» των δύο υπουργών στους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, έκανε λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που έκανε λόγο για «δωράκι» των δύο υπουργών στους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ.
«Είναι προφανές ότι οι δύο υπουργοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο δωράκι στην "αναξιοπαθούσα τάξη των ιδιοκτητών σουπερ μάρκετ"», τονίζουν οι φαρμακοποιοί και κατηγορούν τους δύο υπουργούς ότι αγνόησαν και περιφρόνησαν σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και του Ε.Ο.Φ, που είχε διατυπώσει προσφάτως και χωρίς επιφυλάξεις την άποψη του ότι «η απόφαση περί διάθεσης των παρασκευασμάτων για βρέφη από τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνει ως έχει».
Πηγή: skai.gr