Σαντορίνη: Το ομορφότερο νησί του κόσμου

«Το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου, στο ωραιότερο νησί του κόσμου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC η Σαντορίνη κατέκτησε την κορυφή της λίστας με τα ομορφότερα νησιά.

«Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο σημείο αυτό τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα», αναφέρει το BBC στην ενότητα «ταξίδια», κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικο νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.

«Ακόμα και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης μένει έκπληκτος από το σουρεαλιστικό τοπίο και τα δραματικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης», συνεχίζει το BBC, ενώ στη φημισμένη λίστα ακολουθούν το Μπαλί στη Ινδονησία, το Κέιπ Μπρίτον στον Καναδά, τα νησιά Μπορακάι στις Φιλιππίνες και το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ στην Αυστραλία, ένας μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, που αποτελείται από 900 νησιά.

Η Σαντορίνη στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις από περιοδικά του τουριστικού χώρου, οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης που την συγκαταλέγουν σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο.

Το 2008 κατέλαβε την 8η θέση και το 2010 την 6η θέση, με τα πρώτα κρουαζιερόπλοια να φτάνου στο νησί το Μάρτιο και τους τουρίστες να απολαμβάνουν το παραμύθι τους στις Κυκλάδες έως και τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου.


Πηγή: Χριστίνα Νικολαΐδου