Εξακολουθεί να προκαλεί ο δήμαρχος Γλυφάδας

Του Δημήτρη Λάππα

Εξακολουθεί, όχι μόνον να προκαλεί, αλλά και υποτιμά την νοημοσύνη, δημοτών του και μη. Πρόκειται για τον δήμαρχο Γλυφάδας, Κωνσταντίνο Κόκκορη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, κατά την αργία του Δεκαπενταύγουστου, συνεπικουρούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη, κ. Παύλο, επιχείρησε να «στήσει» εν μία νυκτί παράνομο νεκροταφείο, στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού. Κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και κατοίκων της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να κρατηθεί, για μερικές ώρες, στο Α.Τ. Γλυφάδας, με την διαδικασία του αυτόφωρου κι εν συνεχεία να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Γι΄ αυτό και αποφάσισε να «πάρει το αίμα του πίσω», με την βοήθεια της Πολεοδομίας του Δήμου, που στην προκειμένη, τουλάχιστον περίπτωση, φαίνεται πως χρησιμοποιεί, ως «προσωπικό του μαγαζάκι».

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι η Πολεοδομία Γλυφάδας αποφάσισε την 1η Δεκεμβρίου να ελέγξει τα κτίσματα των δεκαπέντε δημοτών που συνυπέγραψαν τα ασφαλιστικά μέτρα (πρόκειται να εκδικαστούν στις 16 Δεκεμβρίου), για την απαγόρευση δημιουργίας και λειτουργίας του παράνομου νεκροταφείου.

Στους δεκαπέντε κατοίκους της Γλυφάδας, που δηλώνουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, κοινοποιήθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια κι εμείς, από χθες, αναζητούμε τον δήμαρχο, όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Παναγόπουλο, καθώς και τον διευθυντή της Πολεοδομίας Γλυφάδας, κ. Χαλκιά, χωρίς μέχρι στιγμής, αυτό να καταστεί δυνατόν.

Τόσο στα τηλέφωνα της Πολεοδομίας, όσο αυτά του αντιδημάρχου, τους οποίους αναζητούσαμε επί ώρες, δεν απαντούσε. Επικοινωνήσαμε και με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, απ΄ όπου μας είπαν, ότι θα ψάξουν να βρουν τον δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή κάποιον από την Πολεοδομία ή το Νομικό Τμήμα του Δήμου, για να μας απαντήσει. Χωρίς και πάλι να έχουμε κάποια απάντηση...

Έτσι, αφού παραμείναμε στο ακουστικό μας...για ένα εικοσιτετράωρο και εκτιμώντας ότι κανείς εκ των αρμοδίων δεν προτίθεται να απαντήσει, σήμερα προχωράμε στην δημοσιοποίηση του θέματος. Ενός θέματος, που όπως μας καταγγέλλουν οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, φαίνεται να έχει «μεγάλη ουρά», αφού γίνεται λόγος για διαφόρων ειδών «εκβιασμούς» από την δημοτική αρχή, όπως για παράδειγμα: θα γίνουν οι έλεγχοι, ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θα κοινοποιηθούν πουθενά. Και για όσους αποσύρουν την υπογραφή τους, θα καταστρέφονται τα φύλλα ελέγχου. Πρόκειται για καταγγελία που μας ήρθε από διαφορετικά πρόσωπα, την αξιοπιστία των οποίων ο υπογράφων το ρεπορτάζ, δεν αμφισβητεί.

Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση του παράνομου νεκροταφείου έχει εμπλακεί και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, κ. Παύλος, ο οποίος, εκτός των άλλων, παρίστατο στις τελετές ταφής στο παράνομο νεκροταφείο.

Θεωρώντας ότι τον αδικήσαμε, γράφοντας ότι, παρίστατο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, στην τελευταία προσπάθεια να «σπάσει» η απαγόρευση ταφής νεκρών, στο παράνομο νεκροταφείο, δημοσιοποίησε μία επιστολή, στην οποία κάνει λόγο για συκοφάντες.

Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε το «κλείσιμο» της επιστολής, του, κ. Παύλου, όπου αναγράφει: λυπούμεθα πολύ που προσβάλλεται ένα πρόσωπο (που το κάθε πρόσωπο είναι εικόνα Θεού) και δη ο θεσμός του Επισκόπου με τέτοιες ανακρίβειες. Πιστεύουμε ότι ο Θεός γνωρίζει την αλήθεια και Εκείνος θα πράξει τα δέοντα. Η δημοσιογραφική συνείδηση επιβάλλει την ανασκευή των ανακριβειών, κατά το ανθρώπινον.

Ο Μητροπολίτης συγχωρεί τους συκοφάντες και προσεύχεται γι αυτούς.

Ευχαριστώ για τις προσευχές σας, κ. Μητροπολίτα, ωστόσο, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι εννοείτε λέγοντας, ότι «ο Θεός θα πράξει τα δέοντα».

Σε ποιούς, κ. Μητροπολίτα; Στους συκοφάντες;

Και τι ακριβώς, πιστεύετε, ότι θα πράξει;

Γιατί κατ΄ εμέ, εξακολουθεί να ισχύει η γνωστή παροιμία (που πιστεύω γνωρίζετε), «εάν ο Θεός άκουγε τον κόρακα...».
Πηγή: skai.gr