«Πόλεμος» μεταξύ δημάρχων για το τέλος μέσω ΔΕΗ

«Είναι αδιανόητοι οι δήμαρχοι να προτρέπουν τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ειδικό φόρο στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του με τους δημάρχους που λένε πως θα παράσχουν νομική υποστήριξη σε όσους δεν πληρώνουν τον ειδικό φόρο, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, απηύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ενώ ζήτησε να επιστραφούν τα μέχρι στιγμής εισπραχθέντα ποσά από το τέλος ακινήτων.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, έκανε λόγο για «κατάπτυστο νόμο» και σημείωσε πως είναι απαράδεκτο
να πληρώνουν οι καταναλωτές για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη εκδικάζεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του Πρωτοδικείου σχετικά με το έκτακτο τέλος ακινήτων.

Η 90χρονη τονίζει ότι αδυνατεί να καταβάλει το έκτακτο τέλος, ύψους 1.100 ευρώ και ζητά από το δικαστήριο την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διακοπή του ρεύματος.
Πηγή: skai.gr