Νέα διόδια στην Εγνατία οδό

Νέοι σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν αυτό το μήνα στην Εγνατία οδό. Από αύριο, ξεκινά τη λειτουργία του ο σταθμός διοδίων στον Ίασμο Κομοτηνής, στην ανατολική πλευρά του αυτοκινητοδρόμου.

Μέσα στο μήνα θα λειτουργήσουν ακόμα δύο σταθμοί διοδίων, στη Νυμφόπετρα της Θεσσαλονίκης και στο Μαλακάσι Ιωαννίνων. Λίγο αργότερα, σταθμό διοδίων θα αποκτήσει και η Θεσπρωτία, ενώ στην Καβάλα κατασκευάζεται ακόμη ένας σταθμός.

Ο σταθμός διοδίων του Ιάσμου έρχεται να προστεθεί σε αυτόν του Πολυμύλου, αλλά και σε αυτόν των Μαλγάρων, που είναι κοινός για όσους ταξιδεύουν στην Εγνατία οδό, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Το αντίτιμο των διοδίων για τα διόδια του Ιάσμου είναι 2 ευρώ για αυτοκίνητα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και λεωφορεία, και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Η λειτουργία των διοδίων στον Ιασμο θα σημάνει τη μείωση της τιμής των διοδίων στον Πολύμυλο, που σήμερα είναι διαμορφωμένα στα 2,80 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 2 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 7 ευρώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, και 10 ευρώ για τα βαρέα οχήματα.

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου