Π. Τήνιος: Ωρα ευθύνης για τον πολίτη

Δραματικούς τόνους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα χρησιμοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Πειραιά Πλάτων Τήνιος μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

«Είμαστε σε ένα μακρόσυρτο χορό του Ζαλόγγου, είμαστε εγκλωβισμένοι στο ατομικό συμφέρον και καθένας καταλήγει συλλογικά σε καταστροφικές αποφάσεις» προειδοποίησε.

«Κατά τη γνώμη μου αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη, είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι βρισκόμαστε σε μία ώρα ευθύνης, ο πολίτης να αποστασιοποιηθεί και να πάρει μία νηφάλια απόφαση» δήλωσε για το δημοψήφισμα ο κ. Τήνιος.

«Να αναστοχαστούμε τι θέλουμε• ο κόσμος έχει ως όραμα την Ελλάδα του ’80, αυτή η Ελλάδα δεν είναι εφικτή, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι. Βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε μια 'blue screen of death' όπως στα κομπιούτερ, φέραμε τον τεχνικό, την τρόικα, μας έβαλε νέο τροφοδοτικό νέα δισκέτα, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι έκανε τον υπολογιστή να κολλήσει, αν ήταν ιός ή πρόβλημα hardare. Νομίζω ότι είναι πρόβλημα hardware, έχει εγγενές το πρόβλημα η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τήνιος προειδοποίησε για το τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφής στη δραχμή, δηλώνοντας ότι θα υπάρχει έλλειψη ακόμη και αγαθών πρώτης ανάγκης. «Είναι πολύ σκληρή η ζωή έξω από τις αγορές, και στην Αργεντινή μετά τη χρεοκοπία αυτή που ήταν χαμένη ήταν η μεσαία τάξη» εξήγησε.
Πηγή: skai.gr