Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Στο Κουκάκι και στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων της  Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 34 ετών, κατηγορούμενοι ληστείες . 

Από την έρευνα  προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη που αναζητείται,  το μεσημέρι  της 19-4-2011 εισέβαλαν  στον χώρο των ταμείων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου, επί της οδού Ακαδημίας 60 και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων, αφαίρεσαν πέντε  σάκους που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 404.493,80 ευρώ.

Για την διαφυγή τους είχαν σταθμεύσει μοτοσυκλέτα πλησίον του κτιρίου, την οποία είχαν αφαιρέσει πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, από την περιοχή του Χαλανδρίου. Για άγνωστο λόγο την εγκατέλειψαν στο σημείο και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.

Οι ίδιοι δράστες, πρώτες πρωινές ώρες της 7-9-2011, στην περιοχή του Παγκρατίου διέρρηξαν Ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 110.000 ευρώ.

Πάντως, χρήματα δεν βρέθηκαν.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής