Διέρρηξαν οκτώ ναούς στο Ρέθυμνου


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά  οκτώ εκκλησίες στον Μυλοπόταμο και την πόλη του Ρεθύμνου «χτύπησαν» στη διάρκεια του τριημέρου διαρρήκτες , που δεν δίστασαν όχι μόνο να κλέψουν τάματα και χρήματα που βρήκαν στα παγκάρια, αλλά και να προκαλέσουν αρκετές υλικές ζημιές στους ναούς.

Όπως έχει προκύψει από την  μέχρι στιγμής έρευνα οι διαρρήξεις σε κεντρικούς ιερούς ναούς , είναι στις  εκκλησίες των χωριών Χώνος, Αΐμονας, Κάλυβος και Αγρίδια. Πέρα όμως από τα παγκάρια των εκκλησιών του Μέσα Μυλοποτάμου, στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκαν το ίδιο τριήμερο και τρεις ακόμα εκκλησίες της πόλης του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα οι ναοί της Αγίας Βαρβάρας, του Τιμίου Σταυρού και της Κυρίας των Αγγέλων.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι δράστες προσπαθησαν  να πάρουν ό,τι χρήματα υπάρχαν στα παγκάρια, όμως πέρα από αυτό προκαλεσαν  και σοβαρές φθορές σε πόρτες και παράθυρα. Αξίζει, να σημειώθεί ότι στην περίπτωση της Κυρίας των Αγγέλων, η οποία το τελευταίο διάστημα είναι κλειστή λόγω εργασιών επισκευής, οι δράστες άρπαξαν τα χρυσά τάματα που είχαν εναποθέσει πιστοί στην εικόνα της Παναγίας, ενώ στην Αγία Βαρβάρα έσπασαν την κεντρική πόρτα του ναού και στον Τίμιο Σταυρό δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, αφού έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής