Στον Πειραιά τρία πλοία παρά την απεργία της ΠΝΟ

Παρότι η απεργία των ναυτεργατών, συνεχίζεται έως τα ξημερώματα της Τρίτης, τρία πλοία αναχωρούν σήμερα Κυριακή από την Κρήτη με προορισμό τον Πειραιά.

Περίπου στις 11 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά από το Ηράκλειο το "Κνωσός Παλλάς", που μεταφέρει 660 επιβάτες, 98 αυτοκίνητα, 112 φορτηγά και 19 δίκυκλα, ενώ στις 9 το βράδυ αναχωρεί από τα Χανιά το «Κρήτη 1» και στις 10 από το Ηράκλειο το «Σουπερφαστ 12».

«Οι αγρότες θα έπρεπε να τα βάλουν με την κυβέρνηση και όχι με τους ναυτικούς. Για εμάς η απεργία υπάρχει, οι ναυτικοί απεργούν, αλλά φαίνεται ότι αυτοί στην Κρήτη εκβιάστηκαν», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σχολιάζοντας την αναχώρηση των πλοίων.

Σημειώνεται ότι από την πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών που συνεχίζεται έως στις 6 το πρωί της Τρίτης έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα σε πολλά νησιά.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας των ναυτεργατών, κάνει λόγο για σημαντική επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.
Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.
Πηγή: skai.gr