Κλείσιμο

Το υπουργείο Οικονομικών ξέμεινε από... μελάνι

Οι εκτυπωτές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων «στέρεψαν» από μελάνι και πλέον οι φορολογούμενοι καλούνται να τυπώσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας από τον υπολογιστή τους!

Η κρατική μηχανή άφησε απλήρωτο τον προμηθευτή μελάνης των εκτυπωτών και δεν εξασφάλισε μία εναλλακτική πηγή προμήθειας των απαραίτητων υλικών. Συνεπώς, μεγαλύτερο data center της χώρας διαθέτει ποσότητες μελάνης, ικανές να καλύψουν την εκτύπωση μόλις 300.000 εντύπων.

Η Γενική Γραμματεία επιρρίπτει ευθύνες στη Διεύθυνση Προμηθειών και τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών. Από την άλλη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Προμηθειών του υπουργείου κατηγορούν τη ΓΓΠΣ για κακή διαχείριση των πόρων της. Επίσης κατηγορείται η Διεύθυνση Προϋπολογισμού για καθυστέρηση στην εξεύρεση της σχετικής πίστωσης που αφορά τον εν εξελίξει διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι ο νέος διαγωνισμός για την κάλυψη των αναγκών της γραμματείας σε αναλώσιμα εκτυπωτών για την επόμενη τριετία ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού και μέχρι τώρα έχει γίνει η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών των ενδιαφερομένων. Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις επί της τεχνικής αξιολόγησης, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει υπογραφή της σύμβασης. Μέχρι τότε όμως η ΓΓΠΣ βρίσκεται «επί ξύλου κρεμάμενη» σε ό,τι αφορά τα εκκαθαριστικά σημειώματα προς τους φορολογούμενους.
Πηγή: skai.gr