Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου

Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή, όπως προκύπτει από τη νεκροτομή που διενήργησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαύτη, η καρδία του άτυχου διαδηλωτή ήταν υγιής και διαπιστώθηκαν μόνο «πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις.

Ο κ. Κουτσάφτης διενήργησε νεκροτομή παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θανόντος.

Ο ιατροδικαστής ζήτησε να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το αίτιο που προκάλεσε αυτό το ισχαιμικό επεισόδιο και ειδικότερα αν αυτό προκλήθηκε από τοξική η παθολογική αιτία, λόγω της μεγάλης έντασης.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Συμεών Μεσογείτης, ανέφερε ότι η καρδιά του 53χρονου, πατέρα δύο παιδιών, δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία.

Τονίζεται ότι έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή είχε διατάξει η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μέχρι τις 17.00, «δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων» στην Αμαλίας ή στην περιοχή του Ζαππείου, όπου βρισκόταν ο άτυχος οικοδόμος. Η αστυνομία τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι ο 53χρονος άνδρας ενημέρωσε για την αδιαθεσία του αστυνομικό περί τις 16:00 στο Ζάππειο.
Πηγή: skai.gr