Οι δικαστές στηρίζουν τον ανακριτή που άφησε ελεύθερο το Μ. Ψωμιάδη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή αναφορικά με την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, ενώ οι δικαστές έσπευσαν να στηρίξουν τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη, ο οποίος έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:

«Όσοι επιμένουν να φιλολογούν γύρω από το θέμα αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι, πρώτον, δεν έχουν γνώση του φακέλου της υπόθεσης που σχολιάζουν και, δεύτερον, δεν έχουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αξιολογήσουν τις απόψεις των δικαστικών λειτουργών που εκφράστηκαν, διότι αυτός ο θεσμικός ρόλος ανήκει σε άλλους αρμοδιότερους. Οι δικαστές δεν υποχρεούνται να ακολουθούν νομικούς κανόνες αποδείξεων, αλλά πρέπει να αποφασίζουν κατά τη δική τους πεποίθηση, ακούγοντας, για τον σκοπό αυτόν, τη φωνή της συνειδήσεως τους και οδηγούμενοι από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τις συζητήσεις για την αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, για το αξιόπιστο των μαρτύρων και για την αξία των λοιπών αποδείξεων».

Στο μεταξύ, την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του Μάκη Ψωμιάδη, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ισχυρού άντρα της ΠΑΕ Καβάλας, Χρήστος Στάθης, αναφερόμενος στις προθέσεις του πελάτη του δήλωσε: «Ο κ. Ψωμιάδης αισθάνεται ότι χρειάζεται χρόνο, προτίθεται να εμφανιστεί στις αρχές όταν θα νιώθει ασφαλής και σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της διαπόμπευσις του. Θέλει να ηρεμήσει, καθώς εκτιμά ότι αδικείται κατάφωρα και έχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας».
Πηγή: skai.gr