Κλείσιμο

Υγειονομική διάταξη για τα σκουπίδια ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια στους δρόμους, με τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, την κυβέρνηση να προειδοποιεί με κυρώσεις και το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρης Κουκουλόπουλος, διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε επιπλέον στοιχεία, όμως είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε επιστράτευση, καθώς δεν πρόκειται για απεργούς, αλλά για καταληψίες.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται τοποθέτηση του κ. Καστανίδη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ανέφερε ότι ο υπουργός αναγνώρισε τα αιτήματά τους αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και τους διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να «παγώσουν» τα δάνειά τους.

Ο κ. Μπαλασόπουλος προσέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στην κινητοποίηση, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη μέθοδος ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα»

Σε ερώτηση τι θα κάνουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει πολιτική επιστράτευση ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε: «Περιμένετε πρώτα να πάρουμε στα χέρια το χαρτί της επιστράτευσης και μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Στο μεταξύ, ερώτηση για το θέμα κατάθεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνοντας, παρά τις κινητοποιήσεις.

«Δεν μπορεί να είναι ανεκτή μια στάση που ταλαιπωρεί τους πολίτες», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, Χρήστος Ζώης και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποτελεσματική λύση στο θέμα.
Πηγή: skai.gr