Έφυγε ο ΟΚΑΝΑ από την πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά

Έκλεισε η μονάδα του ΟΚΑΝΑ που βρισκόταν στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Τερψιθέας.

Το προαναγγελθέν «κλείσιμο» της μονάδας του ΟΚΑΝΑ έγινε, μεταξύ άλλων, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου των υφυπουργών Μιχάλη Τιμοσίδη και Μάρκου Μπόλαρη, και του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο του Πειραιά, ήταν χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της πόλης. Προβλέπεται η επαναλειτουργία της μονάδας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:
«Πριν από ένα χρόνο από αυτή τη θέση σε αυτό το χώρο, με πρωτοβουλία τότε του Γιάννη Μίχα και των προέδρων του Εμπορικού και του Δικηγορικού Συλλόγου σε αυτό το χώρο που μας φιλοξένησε, είχαμε πει, ότι στοχεύουμε και θα επιδιώξουμε να κλείσουμε τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά, όχι πετάγοντας τους ασθενείς στο δρόμο, αλλά προσπαθώντας με έναν άλλο τρόπο ανθρώπινο και σύμφωνο με τα δεδομένα της υγείας να τους φροντίσουμε, να τους θεραπεύσουμε εκεί που πρέπει. Τότε ακουγόταν προεκλογικό, τότε ακουγόταν ρομαντικό, τότε ακουγόταν σαν μια πολιτική παρόλα σαν κι αυτές που λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Γιατί δεν είχαμε ακόμη πείσει τον κόσμο, τους ανθρώπους ότι υπάρχουν πολιτικοί που κάνουν πράξη τα όσα λένε. Οι χρήστες που μέχρι σήμερα απευθύνονταν στον ΟΚΑΝΑ Πειραιά θα μπορούν από σήμερα να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας».
Πηγή: skai.gr