Κλείσιμο

ΔΕΚΟ: Επιστολές για ελλείψεις αντί για λίστες εφεδρείας

Δεκάδες επιστολές για ελλείψεις αντί για τις λίστες του πλεονάζοντος προσωπικού των 151 φορέων, έλαβε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πλειονότητα των παραπάνω φορέων δήλωσε αδυναμία ή ζήτησε διευκρινίσεις για το νομικό πλαίσιο αξιολόγησης.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι ελλιπή και απέχουν πολύ από το στόχο για ένταξη σε εφεδρεία τουλάχιστον 3.000 με 3.500 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τους μισούς φορείς έχουν στείλει στοιχεία από τα οποία όμως δεν προκύπτει ότι έχουν 10% πλεονάζον προσωπικό.

Οι διοικήσεις των φορέων δεν απέστειλαν κατάλογο με ονόματα υπαλλήλων, ενώ η συντριπτική πλειονότητά τους περιορίστηκε στον προσδιορισμό όσων θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, περίπου 40 φορείς ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις νομοτεχνικού χαρακτήρα και παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης των στοιχείων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει η σωστή προεργασία από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και η ίδια η εγκύκλιος έχει πολλά προβλήματα.

Όπως είπε, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα με ελλιπή προετοιμασία, διαφωνίες στο εσωτερικό της, υπό πιέσεις και απέναντι σε μία ανεύθυνη αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στο Σύνταγμα, είπε ότι σύμφωνα με αυτό μόνιμος υπάλληλος είναι αυτός που έχει οργανική θέση.
Πηγή: skai.gr