Συνάντηση με Ραγκούση για τα ταξί ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Ακινητοποιημένα παραμένουν από χθες τα ξημερώματα τα ταξί, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Για σήμερα, η Πανελλήνια Ένωση Ταξί και Αγοραίων έχει καλέσει όλα τα μέλη της σε συγκέντρωση στα γραφεία της Ένωσης στην οδό Μάρνη (16:00), από όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με επιστολή της προς τον υπουργό Μεταφορών ζητάει συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του καταθέσει τις προτάσεις της.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η ανάγκη να αποφευχθεί το φαινόμενο της «καρτελοποίησης» του κλάδου και ζητείται να βρεθεί μια σωστή λύση στο θέμα της περιουσίας των ιδιοκτητών, «οι περισσότεροι από τους οποίους είναι βιοπαλαιστές που δεν φούσκωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, ούτε ευθύνονται για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

«Είναι άλλο ο εκσυγχρονισμός μιας επαγγελματικής δραστηριότητας ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά και να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες, και άλλο η δήμευση, ο πειθαναγκασμός και η κατασυκοφάντηση για να παραδοθεί μια οικονομική δραστηριότητα σε λίγα χέρια», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr