Θεσσαλονίκη: Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Εννέα άτομα που συνελήφθησαν έξω από το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι κατείχαν διάφορα αντικείμενα και συμμετείχαν στα επεισόδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «ομάδες ατόμων που συμμετείχαν ή είχαν παρεισφρήσει στις μαζικές εκδηλώσεις, πραγματοποίησαν σφοδρές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κουκούλες, κράνη, και άλλα μέσα».

Τονίζει παράλληλα, ότι «στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, χρησιμοποίησαν αντικείμενα ικανά να επιφέρουν σοβαρές βλάβες της υγείας, όπως πέτρες, μεγάλα κομμάτια μάρμαρα, λοστούς, κοντάρια, σφεντόνες κλπ, καθώς επίσης και καπνογόνα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν συνολικά εννέα αστυνομικοί, εκ των οποίων οι επτά ελαφρά, ενώ δύο διεκομίσθησαν στο 424 ΓΣΝΕ, για βραχεία νοσηλεία.

Επίσης, προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις δύο Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, του κτιρίου του Ε.Ο.Τ και της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Συνολικά προσήχθησαν στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης 93 άτομα.

Στο μεταξύ, διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το χώρο των επεισοδίων και μετέφεραν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον πέντε πολίτες. Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρει τραυματισμούς από την πλευρά των πολιτών.
Πηγή: skai.gr