Γιατροί: Εντολοδόχοι της τρόικας η κυβέρνηση

"Εντολοδόχους της τρόικας" αποκαλεί την κυβέρνηση ο Ιατρικός Συλλόγος Αθηνών την κυβέρνηση, αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Οι γιατροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), ο ΕΟΠΥΥ με τον τρόπο που υλοποιείται, θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας των πολιτών, αλλά και στον επιστημονικό και επαγγελματικό αφανισμό χιλιάδων γιατρών. Ο ΙΣΑ θεωρεί θνησιγενές το εγχείρημα του ΕΟΠΠΥ αλλά και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών. Και προτίθεται να καταθέσει αγωγές κατά Ασφαλιστικών Οργανισμών και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο.

«Προφανώς έχει χαθεί κάθε ίχνος μέτρου και σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά της Κυβέρνησης και όσον αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, από την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου, που ενεργούν αποκλειστικά ως «εντολοδόχοι» της Τρόικας. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες γιατροί τελούν υπό διωγμό από την επίσημη πολιτεία, ουδέποτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» δεσμεύτηκε κατά συρροή δημόσια και ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και απροκάλυπτα καταπάτησε τις δεσμεύσεις» τονίζεται από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ΕΟΠΠΥ θα αποδειχτεί θνησιγενής, διότι βασίστηκε αποκλειστικά στη μείωση των δαπανών υγείας, αγνόησε το ποιοτικό στοιχείο, απέκλεισε πάνω από τους μισούς γιατρούς που επί δεκαετίες ήταν στην υπηρεσία του πολίτη και εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι έως και 2 χρόνια, στηρίζοντας το Ασφαλιστικό Σύστημα ενώ επιφυλάσσει εξευτελιστικές αμοιβές για όσους συμβληθούν.
Ο ΙΣΑ, πέραν της συμμετοχής στην Πανελλήνια Παν-Ιατρική Απεργία της 8 και 9 Σεπτεμβρίου, προτίθεται να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και στην υλοποίηση των ληφθεισών αποφάσεων για προσφυγές στο ΣτΕ, αγωγές κατά Ασφαλιστικών Οργανισμών, καθώς και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο.
Πηγή: skai.gr