Υγεία: Απεργούν οι γιατροί για τις αλλαγές

Την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας εξέφρασαν οι γιατροί της χώρας και δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Η αυριανή και μεθαυριανή πανιατρική απεργία είναι μόνο η αρχή και η πρόγευση για νέες πιο μαχητικές κινητοποιήσεις, προειδοποίησαν.

«Παρά τις προσπάθειες για διάλογο, ποτέ δεν μας δόθηκε το προσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας), το μόνο που λάβαμε ήταν μία σύμβαση 1.200 ευρώ από την κ. Δρέτα», είπε ο προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Καλοκαιρινός, απαντώντας στα περί αποχής από το διάλογο, κυρίως των νοσοκομειακών γιατρών, άποψη που υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας. «Επί μήνες πηγαίναμε στο διάλογο και παρακαλούσαμε να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία», είπαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τουλάχιστον άστοχη χαρακτήρισαν οι γιατροί τη ρύθμιση, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε γιατρό που έχει συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ να παρέχει τις υπηρεσίες του μία φορά την εβδομάδα σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Μάλιστα, διερωτήθηκαν γιατί και οι νοσοκομειακοί γιατροί να μη μπορούν να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο μία φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων, οι γιατροί είπαν ότι αν σταματήσουν οι προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, θα είναι σε βάρος των ασθενών και ότι ο μόνος σκοπός της απόφασης αυτής, είναι να υπηρετηθεί το μνημόνιο και να γίνουν αδιακρίτως μειώσεις κόστους.

Οι γιατροί τόνισαν, ότι κατά την 48ωρη απεργία τους, τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αλλά θα εξυπηρετούνται.
Πηγή: skai.gr