Με απεργιακή κινητοποίηση απειλεί η ΠΝΟ

Με απεργιακή κινητοποίηση απειλεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της. Η διοίκηση της ΠΝΟ συνεδρίασε την Τρίτη και εκτίμησε ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες δέχονται συντονισμένη επίθεση από την κυβέρνηση.

Η ΠΝΟ ζητεί στο πλαίσιο αυτό άμεση συνάντηση με τους πολιτικούς εκπροσώπους της χώρας: «πρέπει να τεθούν άμεσα επί τάπητος με τους πολιτειακούς παράγοντες της χώρας το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου και ειδικότερα οι επιπτώσεις στους ναυτεργάτες από τα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος των πόρων του ΝΑΤ και η επερχόμενη κατάργησή του με την υπαγωγή του από 1-1-2013 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Μεταξύ των αντιδράσεων της ΠΝΟ περιλαμβάνεται και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των περικοπών των συντάξεων.

Επιπλέον, η ΠΝΟ ζητεί την κατάργηση της ατέλειας για την διακίνηση έντυπου υλικού των συνδικαλιστικών ενώσεων, την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται τα ναυτεργατικά σωματεία που έχουν αρχαιρεσίες, με επιστολική ψηφοφορία και τέλος την αύξηση των αμοιβών των δικαστικών αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των σωματείων.
Πηγή: skai.gr