«Εκτός ΑΣΕΠ» η συμμετοχή των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την αδυναμία του ΑΣΕΠ να ελέγξει τη διαδικασία συμμετοχής των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Αρχής Γιώργος Βέης.

Κατά την ακρόασή του από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχής δήλωσε ότι «το ΑΣΕΠ συνδιαλέγεται μόνο με το δημόσιο, όταν ο εργοδότης είναι ιδιώτης δεν μπορεί να κάνει κάτι, προκύπτει θεσμικό πρόβλημα».

Μάλιστα, ο κ. Βέης επεσήμανε ότι προκειμένου να έχει το ΑΣΕΠ τη δυνατότητα να κάνει έλεγχο των σχετικών προκηρύξεων, ζήτησε από τον Γιώργο Κουτρουμάνη να αλλάξει τις προκηρύξεις, ωστόσο ο υπουργός ενώ δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει, όπως ανέφερε ο κ. Βέης, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κατέληξε τονίζοντας ότι το ΑΣΕΠ, αν δεν αλλάξει η όλη διαδικασία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός από μεταφορά τεχνογνωσίας, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν σφάλματα και παρατυπίες.

Στο μεταξύ, επίκαιρη επερώτηση για τη συμμετοχή ΜΚΟ στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας, και δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου