Κλείσιμο

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Επί ποδός βρίσκεται και σήμερα Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι και η ζέστη δυσχεραίνουν την κατάσβεσή τους.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον Πράσινο Λόφο στη Βραυρώνα Αττικής, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μάρε Νόστρουμ». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς το παρόν, δεν απειλούνται σπίτια.

Επίσης, φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Λευκίμη Έβρου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά δεν απειλεί το δάσος της Δαδιάς, καθώς η κατεύθυνση του ανέμου είναι αντίθετη προς αυτό.

Στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, σε φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες δύο πυρκαγιές, η μία στο Στανό Αμφιλοχίας και η δεύτερη στην περιοχή Κορπή της Βόνιτσας. Στο πρώτο μέτωπο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ στο δεύτερο στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Υπό μερικό έλεγχο εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάκα του δήμου Αλεξανδρούπολης, στον Έβρο.

Σύμφωνα με την καταγραφή από την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1100 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πουρνάρια.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς το πρωί 16 οχήματα με 48 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές πυροσβέστες.
Πηγή: skai.gr