Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίζεται σε λίγο στην Βουλή, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη 1 το μεσημέρι θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ.

Συλλαλητήριο κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ έχουν καλέσει εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και εργαζομένους να συγκεντρωθούν στα Προπύλαια προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσεται ο ΛΑΟΣ, καταψηφίζουν τα κόμματα της Αριστεράς ενώ η ΝΔ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει την θέση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία, επιδιώκοντας αλλαγές της υπουργού στο θέμα της εκλογής πρυτάνεων.

Τη διαφωνία της με επίμαχες ρυθμίσεις του εξέφρασε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.
Μεταξύ άλλων, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να εξετάσει τη δυνατότητα βελτιώσεων στον τρόπο επιλογής πρυτάνεων και εκλογής κοσμητόρων.

Κατά τη συζήτηση του επίμαχου ν/σ την Τρίτη στη Βουλή επικράτησαν ένταση και υψηλοί τόνοι.

Υπέρ των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τάχθηκε πάντως ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ο κ. Γρυσπολάκης παραδέχτηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα η συναλλαγή είναι δεδομένη και οι προωθούμενες αλλαγές βγάζουν από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τους κομματικούς μηχανισμούς.

«Θετική η αξιολόγηση των καθηγητών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο» δήλωσε με τη σειρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Νίκος Σταυρακάκης.

«Θα στηρίξουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.

Σημείωσε επίσης ότι οι πρυτάνεις για να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους πρέπει να εκλέγονται από τους καθηγητές.
Πηγή: skai.gr