Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΝΕΤ και ΕΤ3 θα αποτελούν πλέον τους πυλώνες της δημόσιας τηλεόρασης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς τα προγράμματα της ΕΤ1 θα ενσωματωθούν στα δύο αυτά δίκτυα, ενώ θα γίνει άμεσα αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων.

Παράλληλα, οι 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα συγχωνευτούν σε 9 με ενιαία διοίκηση και ενιαίο πρόγραμμα, ενώ κλείνει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση». Επιπρόσθετα καταργούνται οι 15 από τους 20 πομπούς που εκπέμπουν στα μεσαία (για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων) με τους πέντε να διατηρούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας έπειτα από συνεννόηση με το ΥΕΘΑ. Τέλος, σε συνεργασία με το δήμο ΑΘηναίων θα προωθηθεί ενιαίο πρόγραμμα για τους ξένους κατοίκους και τους μετανάστες.

Ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για ποιοτική αναβάθμιση και αποκομματικοποίηση και ξεκαθάρισε ότι η δημόσια τηλεόραση δε φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τα ιδιωτικά μέσα, αλλά να είναι ανταγωνιστική τους. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πολυμέσα, λέγοντας πως θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις στο διαδίκτυο, όπου θα συγκεντρωθεί όλη η δύναμη της ΕΡΤ, οι ανταποκριτές εξωτερικού και περιφέρειας και το αθλητικό τμήμα, ενώ θα υπάρξει σύμπραξη με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο 700 στρεμμάτων της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Το κτίριο της οδού Κατεχάκη θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πηγή: skai.gr