«Φεύγω ικανοποιημένος» δηλώνει ο Ζακύνθου Χρυσόστομος

Μετά από αρκετές δεκαετίες προσφοράς στην Εκκλησία, ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το αρχιερατικό αξίωμα.

Την απόφασή του αυτή την ανακοίνωσε κατά τη σύναξη του κλήρου της Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 35 χρόνων από την χειροτονία του.

Όπως δήλωσε, ωστόσο, η απόφασή του αυτή είχε παρθεί πριν από αρκετά χρόνια. «Υπήρξαν πολλές φωνές που προσπάθησαν να την αλλάξουν. Δεν ανταποκρίθηκα στα κελεύσματα των φίλων- υψηλόβαθμων και μη- γιατί αυτή η απόφαση ήταν συνειδητή και όχι αναγκαστικά από κάποια αίτια», τόνισε.

Σημείωσε δε πως κανείς δεν είναι μόνιμος σε αυτή τη ζωή ή τη θέση που του εμπιστεύεται η Εκκλησία ή η Πολιτεία.

«Νομίζω ότι είναι ανάγκη, έγκαιρα ο καθένας και με νηφαλιότητα, να αποχωρίζεται από ό,τι είναι προσωρινό σε αυτή γη. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία η απόφαση να μην υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη ή πίεση. Να αποτελεί καθαρή επιλογή. Σημασία έχει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με σώφρονα λογισμό. Χαίρομαι που ο Θεός μου χάρισε ηλικία και λογική για να υλοποιήσω την απόφαση αυτή», κατέληξε.

Ο μητροπολίτης Ζακύθου Χρυσόστομος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στο μοναχικό βίο, καθώς χειροτονήθηκε διάκος στη Μονή του Σινά το 1961.
Πηγή: skai.gr